Viktor Rydbergs skolor i Fabriksparken

Varje läsår, med start hösten 2019, kommer elever att lägga grunden för sina liv i en inspirerande studiemiljö i Fabriksparken, mitt i Sundbyberg. Skandia Fastigheter fortsätter i och med etableringen av Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie- och gymnasieskola sin satsning på samhällsfastigheter. 

 

Skandia Fastigheter införlivar Viktor Rydbergs högstadium och gymnasium i sitt bestånd i Sundbyberg. Skolan kommer att slå upp sina portar till en välbevarad tidstypisk industribyggnad med exteriöra och interiöra arkitekturhistoriska värden, som blir varsamt renoverad och omvandlad till effektiva undervisningslokaler. Här öppnar hösten 2019 det som planeras att bli Sundbybergs största skola.

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor har varit verksam i 24 år och driver idag, utan vinstsyfte, tre gymnasieskolor och två högstadieskolor med ambitionen att vara en föregångare på skolans alla områden. Att vetenskap och konst går hand i hand och att hjärnan vill ha roligt är begrepp som genomsyrar verksamheten. Sedan starten 1994 har köerna till stiftelsens skolor varit långa. En av skolorna finns redan idag i Sundbyberg i tillfälliga lokaler, i väntan på de nya som nu färdigställs. Och nu väntar man på godkännande från Skolinspektionen för att högstadiet ska få sällskap av ett gymnasium.

– Att stiftelsen väljer att etablera sig hos oss i Sundbyberg är positivt för hela staden, säger Mikael T Eriksson, kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg. Både Sundbyberg och Stockholm i övrigt har ett mycket stort behov av fler gymnasieplatser och nu kommer vi att kunna erbjuda tusen skolungdomar plats här hos oss. Det är våra barn och unga är vår framtid och det är utbildning som lägger grunden. Skolan kommer också att bidra till en än mer attraktiv och levande stadsmiljö i Sundbyberg, säger Eriksson vidare.

– Vi ser många synergier i att etablera högstadium och gymnasium på samma adress, säger Louise Westerberg, en av grundarna av Stiftelsen Viktor Rydberg. Vi kommer att kunna samnyttja funktioner som kök, matsal, hörsal, studiehall och bibliotek. Även när det gäller lärare, administrativ personal och övriga resurser ser vi hur vi kommer att kunna optimera tjänsterna mer än vad som är möjligt på en skola som spänner över färre årskurser, berättar Louise Westerberg.

 

Skandia Fastigheter finns sedan länge i Sundbyberg i bland annat Fabriksparken – en grön och blandad del av stan med arbetsplatser, mataffär och fik. Nu utvecklas stadsdelen ytterligare med bland annat Viktor Rydbergs skola samt 450 nya bostäder, varav 150 står inflyttningsklara till 2019. Omedelbar närhet till tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, bussar, tvärbana och cykelbanor leder hit.

 

För mer information kontakta:
Louise Ankarcrona, Stiftelsen Viktor Rydberg,
louise.ankarcrona@vrg.se, 0708 604 709.
Markus Pfister, Fastighetschef Samhällsfastigheter/Kontor,
markus.pfister@skandiafastigheter.se, 08-573 657 10.
Anders Kupsu, VD,
anders.kupsu@skandiafastigheter.se, 08-573 655 01
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef,
katarina.nore@skandiafastigheter.se, 08-573 655 90.

Intresseanmälan

En intresseanmälan ger en köplats när försäljningen startar år 2017. Under pågående försäljning blir du kontaktad av Fabriksparken mäklare som ger dig den information du vill ha. Information kring projektet, inbjudningar till informationstillfällen, visningar och säljstart mm kommuniceras till spekulanterna via e-mail.

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

KONTAKTA MÄKLARE

Vad roligt att du är intresserad av bostäderna i Fabriksparken. Ställ gärna dina frågor i formuläret nedan.
Nils 073-622 35 43
Philip 070-092 28 90

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

Kontakta Oss

Notera att detta inte är en intresseanmälan

Jag vill komma i kontakt med:

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

Intresseanmälan

Vad roligt att du är intresserad av att bo i Fabriksparken! Gör en intresseanmälan så får du mer information kring projektet, inbjudningar till informationstillfällen, visningar och evenemang. Om du är intresserad av en specifik lägenhet, ange detta i meddelanderutan så hör vi av oss inom kort.

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter