Livet i Fabriksparken

I hjärtat av Sundbyberg bygger Skandia Fastigheter en helt ny stadsmiljö. I en blandning av restauranger, butiker, skola kontor och 450 nya bostäder, ges särskild omtanke åt ett socialt och hållbart liv mitt i stad och park.

Entrén till området är portalen från Sundbyberg och intilliggande Signalfabriken. Vasagatan som går genom Fabriksparken ska bli en attraktiv plats varje dag året runt. Här finns ett torg med fik, uteserveringar och små butiker. I den lummiga och privata innergården har vi låtit grönska, umgänge och matlagning stå i fokus. I nära samarbete med Tareq Taylor har vi skapat en trädgård med växthus för social tillvaro, utekök och platser för avkoppling.

Välplanerade ettor

Ett rum med fantastiskt kök från Poggenpohl och välplanerade 36 kvadratmeter med smart förvaring. På helt rätt plats i Sundbyberg finner du ettor med sovalkov och stor balkong!

 

Har du inte varit på visning av ditt nya drömboende än, kontakta våra mäklare idag!

Tvåor med bra planlösningar

Vi har flera 2 rok med väldisponerade kvadratmeter, högkvalitativa kök och balkong.

Boka in en visning med våra mäklare idag!

.

Tareq Taylor & Paul Svensson öppnar restaurang och lanthandel

 

Vi är oerhört glada och stolta över att stjärnkockarna Tareq Taylor och Paul Svensson blir de första kommersiella aktörerna i Fabriksparken. Den gemensamma nämnaren är självklart mat och deras gemensamma värderingar har blivit grunden för samarbetet. Redan i september slår de upp portarna till Paul Taylor Lanthandel.

 

 

MOMENT flyttar till Fabriksparken

Äntligen kan vi berätta att MOMENT är nästa aktör i Fabriksparken och de blir granne med Tareq Taylor och Paul Svensson som öppnar Paul Taylor Lanthandel redan i september 2019. 

De supervassa entreprenörerna Lisa och Elin som driver MOMENT (nu i Signalfabriken) levlar upp och Sundbybergs bästa frisersalong och lifestyle-butik kommer att finnas i Fabriksparken i början av år 2020. 

Grattis till Fabriksparken och varmt välkomna Moment??

Viktor Rydbergs skolor i Fabriksparken

Skandia Fastigheter fortsätter med sin satsning på samhällsfastigheter. Stadsdelen Fabriksparken utvecklas ytterligare med Viktor Rydbergs etablering av högstadie- och gymnasieskola i Sundbyberg.

Tareq och Fabriksparken

I Fabriksparken prioriteras umgänge, matlagning och odling. Utformningen av bostäderna med tillhörande innergård och takterrass sker därför i nära dialog och samarbete med krögaren, tv-kocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor.

Galleri i Fabriksparken!

Tavlorna längs planket som inhägnar byggarbetsplatsen berättar historien om Fabriksparken och de nya bostäderna.

 

Den första installationen är gjord och vintern 2018 hade vi vernissage och invigning. De extra belysningsarmaturerna skapar ett ljusare, trevligare och tryggare stråk för de som passerar området. Tavlorna i galleriet blir troligen fler och är alla en del av historien och framtiden av Fabriksparken. Håll utkik!

Byggherre - Skandia Fastigheter

Att komma hem. Känslan ska vara speciell, positiv och personlig. Du ska längta hem och trivas där. Just det vill vi fånga i de boenden vi förvaltar och utvecklar. Lika viktigt är sammanhanget. Stadsdelar som är levande och trygga, där boende blandas med skolor, lekplatser, service och handel. Det handlar om att skapa rum där man vill vara.

 

Arkitekterna:

“Vi har utgått från platsens historia. Det var spännande att få jobba med en så central och intressant plats. Berättelsen om Löfströms fabriksområde bara ett stenkast från torget i Sundbyberg. En gång en levande industri, nyss parkering och nu blivande bostadskvarter. Vi vill berätta en historia där fabriksområdet aldrig blev parkering. Där fabriker istället tystnade, fick stå kvar och lät människor flytta in.”

 

Arkitekter Engstrand och Speek

Landskapsarkitekterna:

“Naturen har inspirerat till planeringen av den lummiga oasen på innergården som liknar en glänta i skogen. Grönskan ska leva året om med inslag av vackra färgspel om hösten. Träd planteras runt växthuset och uteplatsen och ramas in av blomstrande växtlighet.”

 

Landskapsarkitekter Tema

Inredningsarkitekt

Inredningsarkitekten Fredrik von Schewens val är genomtänkta och funktionella. De fungerar som en perfekt bas för alla boende. Här finns en enkelhet att kunna utveckla och sätta sin egen touch om man skulle önska.

 

Takterrassen

Takterrassen är en lugn och vilande plats där grönska är en del av inredningen. Här finns möjlighet att planera odlingsbäddarna tillsammans med Tareq. Den hemliga oasen på taket med fantastiska utsikter inbjuder till ett skönt miljöombyte. En tillåtande och privat oas för de boende i brf 1.

Visningar i Fabriksparken

Vid Löfströms Allé ligger Fabriksparkens Säljpaviljong som visar dig Fabriksparken i miniatyr och här får du en känsla av hur livet i Fabriksparken skulle kunna vara. Varje vecka har vi visning i vår visningslägenhet på Löfströms Allé 2D! Kontakta våra mäklare.

Från city och hem till Sundbyberg på 8 min

Sundbyberg är den välbevarade och charmiga småstaden med levande affärsstråk, småbutiker, restauranger och caféer.

I direkt närhet till Fabriksparken finns kommunikationer som tunnelbana, citybana, pendeltåg, tvärbana, bussar och flygbussar. Lägg därtill parker och grönområden i kombination med fina promenadslingor vid Lötsjön eller längs Bällstaån. I redan populära Sundbyberg pågår en spännande förändring och innerstadens närhet är kännbar.

 

Parkera tryggt och flexibelt

Garagen i Fabriksparken ligger under bostadskvarteren. Via hiss eller trappa i din uppgång har du som boende direktaccess till garagevåningen. Företaget Parkando kommer att ansvara för och sköta garagen. Som garagehyresgäst använder du Parkandos app, en digital lösning för öppning av garageport samt att du som kontraktsinnehavare ska kunna dela digitala nycklar till närstående som också ska nyttja bilen etc.

 

I Fabriksparken är en del av garageplatserna offentliga och tillgängliga för allmänheten/besöksparkering. Du som köpare av en bostad har förtur och möjlighet att boka din ”egen” plats samt anpassa den efter ditt behov. Självklart kommer det finnas laddplats för dig som har elbil. Utöver detta planeras det för en bilpool.

Kv Kabeln blir Fabriksparken

Här, i centrala Sundbyberg, grundade Max Sievert Kabelfabriken år 1888. Den blev inom kort landets ledande, och en av Europas största, kabeltillverkare. Kabelfabriken bidrog i hög grad till Sundbybergs utveckling och var länge stadens största arbetsgivare.

Intresseanmälan

En intresseanmälan ger en köplats när försäljningen startar år 2017. Under pågående försäljning blir du kontaktad av Fabriksparken mäklare som ger dig den information du vill ha. Information kring projektet, inbjudningar till informationstillfällen, visningar och säljstart mm kommuniceras till spekulanterna via e-mail.

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

KONTAKTA MÄKLARE

Vad roligt att du är intresserad av bostäderna i Fabriksparken. Ställ gärna dina frågor i formuläret nedan.
Nils 073-622 35 43
Philip 070-092 28 90

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

Kontakta Oss

Notera att detta inte är en intresseanmälan

Jag vill komma i kontakt med:

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

Intresseanmälan

Vad roligt att du är intresserad av att bo i Fabriksparken! Gör en intresseanmälan så får du mer information kring projektet, inbjudningar till informationstillfällen, visningar och evenemang. Om du är intresserad av en specifik lägenhet, ange detta i meddelanderutan så hör vi av oss inom kort.

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter