Livet i Fabriksparken

I en levande och tilltalande del av Sundbyberg bygger Skandia Fastigheter 450 nya bostäder med omtanke för ett socialt och hållbart liv mitt i stad och park. Entrén till området är portiken från Sundbyberg och intilliggande Signalfabriken. Vasagatan som går genom Fabriksparken ska bli en attraktiv plats varje dag året runt. Här finns ett torg med fik, uteserveringar och små butiker. I Fabriksparken är det socialt och vi har byggt in många sällskapliga platser så det blir lätt att umgås.

Tareq och Fabriksparken

I Fabriksparken prioriteras umgänge, matlagning och odling. Utformningen av bostäderna med tillhörande innergård och takterrass sker därför i nära dialog och samarbete med krögaren, tv-kocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor.

Tareq Taylor & Paul Svensson öppnar restaurang och lanthandel

 

Vi är oerhört glada och stolta över att stjärnkockarna Tareq Taylor och Paul Svensson blir de första kommersiella aktörerna i Fabriksparken. Den gemensamma nämnaren är självklart mat och deras gemensamma värderingar har blivit grunden för samarbetet. Redan nästa år slår de upp portarna till en kombinerad restaurang och modern lanthandel.

 

 

Hyr lokal i attraktiva Fabriksparken

Skandia Fastigheters stadsutveckling i centrala Sundbyberg, Fabriksparken, ska bli en parknära blandstad med 450 bostäder.

Promenadstråk, gemensamma umgängesytor och plats för handel och restauranger ska göra Fabriksparken till en levande stadsdel. Ett liv mitt i stad och park i centrala Sundbyberg.

Här skapar Skandia Fastigheter plats för ett socialt och hållbart liv, och det finns möjlighet att vara en del av ett område som utvecklas med människors välbefinnande i fokus.

Viktor Rydbergs skolor i Fabriksparken

Skandia Fastigheter fortsätter med sin satsning på samhällsfastigheter. Stadsdelen Fabriksparken utvecklas ytterligare med Viktor Rydbergs etablering av högstadie- och gymnasieskola i Sundbyberg.

Galleri i Fabriksparken!

Tavlorna längs planket som inhägnar byggarbetsplatsen berättar historien om Fabriksparken och de nya bostäderna.

 

Den första installationen är gjord och innan jul hade vi vernissage och invigning. De extra belysningsarmaturerna skapar ett ljusare, trevligare och tryggare stråk för de som passerar området. Tavlorna i galleriet ska bli fler och är alla en del av historien och framtiden av Fabriksparken. Håll utkik!

Stadsradhus med unik möjlighet

En smakfull bostad på tre våningar på totalt 156 kvm med en spännande och funktionell planlösning. Med två ingångar tillåts här den fantastiska möjligheten att den nedre våningen disponeras som uthyrningsdel, generationsboende eller för familjens äldre barn.

Byggherre

Skandia Fastigheter är fastighetsbolaget som tillåter sig att ha en samhällsförbättrande strävan. En strävan att få bidra till mer inspirerande miljöer där människor helt enkelt mår bra. Att få bidra till ett samhälle som stimulerar företag att stärka Sverige ur både hållbarhetsperspektiv och genom ökad tillväxt och sysselsättning. Ett samhälle som gör livet lättare för våra äldre och våra barn.

 

Arkitekterna:

“Vi har utgått från platsens historia. Det var spännande att få jobba med en så central och intressant plats. Berättelsen om Löfströms fabriksområde bara ett stenkast från torget i Sundbyberg. En gång en levande industri, nyss parkering och nu blivande bostadskvarter. Vi vill berätta en historia där fabriksområdet aldrig blev parkering. Där fabriker istället tystnade, fick stå kvar och lät människor flytta in.”

 

Arkitekter Engstrand och Speek

Landskapsarkitekterna:

“Naturen har inspirerat till planeringen av den lummiga oasen på innergården som liknar en glänta i skogen. Grönskan ska leva året om med inslag av vackra färgspel om hösten. Träd planteras runt växthuset och uteplatsen och ramas in av blomstrande växtlighet.”

 

Landskapsarkitekter Tema

Inredningsarkitekt

Inredningsarkitekten Fredrik von Schewen´s val är genomtänkta, funktionella och fungerar som en perfekt bas för alla boende. Här finns en enkelhet att kunna utveckla och sätta sin egen touch om man skulle önska.

 

Takterrassen

Takterrassen är en lugn och vilande plats där grönska är en del av inredningen. Här finns möjlighet att planera odlingsbäddarna tillsammans med Tareq. Den hemliga oasen på taket med fantastiska utsikter inbjuder till ett skönt miljöombyte. En tillåtande och privat oas för de boende i brf 1.

Visningar i Fabriksparken

Vid Löfströms Allé ligger Fabriksparkens Säljpaviljong som visar dig Fabriksparken i miniatyr och här får du en känsla av hur livet i Fabriksparken skulle kunna vara. Vi har öppet på onsdagar kl 17-1830 varje vecka!

Från city och hem till Sundbyberg på 8 min

Sundbyberg är den välbevarade och charmiga småstaden med levande affärsstråk, småbutiker, restauranger och caféer.

I direkt närhet till Fabriksparken finns kommunikationer som tunnelbana, citybana, pendeltåg, tvärbana, bussar och flygbussar. Lägg därtill parker och grönområden i kombination med fina promenadslingor vid Lötsjön eller längs Bällstaån. I redan populära Sundbyberg pågår en spännande förändring och innerstadens närhet är kännbar.

 

Parkera tryggt och flexibelt

Garagen i Fabriksparken ligger under bostadskvarteren. Via hiss eller trappa i din uppgång har du som boende direktaccess till garagevåningen. Företaget Parkando kommer att ansvara för och sköta garagen. Som garagehyresgäst använder du Parkandos app, en digital lösning för öppning av garageport samt att du som kontraktsinnehavare ska kunna dela digitala nycklar till närstående som också ska nyttja bilen etc.

 

I Fabriksparken är en del av garageplatserna offentliga och tillgängliga för allmänheten/besöksparkering. Du som köpare av en bostad har förtur och möjlighet att boka din ”egen” plats samt anpassa den efter ditt behov. Det finns fasta platser, oreserverade kväll/helg-platser eller oreserverade dygnetrunt-platser. Självklart kommer det finnas laddplats för dig som har elbil. Utöver detta planeras det för en bilpool.

Kv Kabeln blir Fabriksparken

Här, i centrala Sundbyberg, grundade Max Sievert Kabelfabriken år 1888. Den blev inom kort landets ledande, och en av Europas största, kabeltillverkare. Kabelfabriken bidrog i hög grad till Sundbybergs utveckling och var länge stadens största arbetsgivare.

Föreläsning Mat och kärlek

SLUT PÅ BILJETTER!!! Sist lovade vi inspiration och det blev SUCCÉ! Nu har vi bokat in Tareq Taylor igen. Hans föreläsning “Mat och kärlek” ÄR KÄRLEK. Innehåll med ärlighet, djup, dynamik och humor.

Obs. Slut på biljetter.

 

Var: Sundbyberg
När: Tisdag den 25 september

Intresseanmälan

En intresseanmälan ger en köplats när försäljningen startar år 2017. Information kring projektet, inbjudningar till informationstillfällen, visningar och säljstart mm kommuniceras till spekulanterna via e-mail.

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

KONTAKTA MÄKLARE

Notera att detta inte är en intresseanmälan

Bronze Fastighetsförmedling AB
Joe Maatouk
070-810 48 22

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

Kontakta Oss

Notera att detta inte är en intresseanmälan

Jag vill komma i kontakt med:

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

Intresseanmälan

En intresseanmälan ger dig ett könummmer. Information kring projektet, inbjudningar till informationstillfällen, visningar och säljstart mm kommuniceras till spekulanterna via e-mail.

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter