Kvarteret kabeln blir Fabriksparken

Här, i centrala Sundbyberg, grundade Max Sievert Kabelfabriken år 1888. Den blev inom kort landets ledande, och en av Europas största, kabeltillverkare. Kabelfabriken bidrog i hög grad till Sundbybergs utveckling och var länge stadens största arbetsgivare. På 1920-talet var fabriken den främsta leverantören av kabel till företaget LM Ericsson, som senare valde att ta över verksamheten.

I början av 1980-talet flyttades kabeltillverkningen till annan ort. Kvar stod Kabelfabrikens historiska industribyggnader, som förvärvades av Skandia Fastigheter.

Skandia Fastigheters ambition var att omvandla kvarteret Kabeln till ett modernt kontorsområde. Under tidigt 1980-tal renoverades och revs därför två av Kabelfabrikens gamla byggnader för att ge plats till nya och fräscha kontorslokaler. År 2010 renoverades en tredje fabriksbyggnad. Då fick hyresgäster som Kronofogden möjlighet att flytta in i moderna lokaler som präglas av historisk charm.

Idag skapas ett modernt, inspirerande och unikt område med en blandning av arbetsplatser, service och boende. Fabriksparken ska vara en integrerad del av Sundbybergs stadskärna, men samtidigt ha en stark egen identitet som betonar det unika i dess kulturhistoria. Här ska den historiska fabriksmiljön möta parkkänslan från Marabouparken.

Intresseanmälan

En intresseanmälan ger en köplats när försäljningen startar år 2017. Under pågående försäljning blir du kontaktad av Fabriksparken mäklare som ger dig den information du vill ha. Information kring projektet, inbjudningar till informationstillfällen, visningar och säljstart mm kommuniceras till spekulanterna via e-mail.

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

KONTAKTA MÄKLARE

Vad roligt att du är intresserad av bostäderna i Fabriksparken. Ställ gärna dina frågor i formuläret nedan.
Nils 073-622 35 43
Philip 070-092 28 90

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

Kontakta Oss

Notera att detta inte är en intresseanmälan

Jag vill komma i kontakt med:

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter

Intresseanmälan

Vad roligt att du är intresserad av att bo i Fabriksparken! Gör en intresseanmälan så får du mer information kring projektet, inbjudningar till informationstillfällen, visningar och evenemang. Om du är intresserad av en specifik lägenhet, ange detta i meddelanderutan så hör vi av oss inom kort.

Läs Fabriksparkens policy för personuppgifter